Имагинарни пејзажи

У вечерашњој емисији представићемо остварења канадске ауторке Франс Жобен, пре свега нумере са њеног најновијег албума „Сцене”, као и са остварења „Сингулум” и „Без репера”.

Франс Жобен је уметница и композиторка из Монтреала, која се бави и стварањем електронских композиција и звучних инсталација, у које инкорпорира музичке и визуелне елементе инспирисане архитектуром. Њена дела су излагана широм света, а такође је објављивала за неке од водећих кућа посвећених електронској музици попут Баке/Шталплат, РумФорти, Баксару, Мјутек и других, сарађујући са Штефаном Матјуом, Ријоџијем Икедом, Марком Фелом и Ричардом Шартијеом. Добитница је престижне канадске награде Опус за концерт године у оквиру категорије електроакустике, за наступ на фестивалу АКУЗМА 8.

Албум Сцене ова уметница је објавила 17. новембра за кућу L-INE Imprint. Ово остварење је посвећено финском музичару Мики Ваинију, који је преминуо у априлу, и који је био њен добар пријатељ. Жобен је као једино образложење понудила следеће речи: „Значај промене је непроменљиво, под условима линеарног времена, вечност ће донети утеху".

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се