Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Kid” уметнице Кејтлин Аурелије Смит, који је објављен 6. октобра за издавачку кућу Вестерн Винил.

Ова америчка композиторка и продуценткиња музичко образовање стицала је на Беркли колеџу за музику. У том периоду основала је индирок бенд Ever Isle. Када се упознала са могућностима модуларног система синтија Бухла 100, расформирала је бенд и посветила се соло каријери користећи синти као примарни извор звука.

Позната као велики љубитељ природе, Смитова је најновији албум Kid посветила планети Земљи и човечанству, износећи своју интерпретацију четири когнитивне и емотивне фазе развоја човека: дечју безазленост, самоспознају, проналажење идентитета и спокоја у зрелом животном добу.

У поређењу са другим музичарима који се примарно изражавају кроз синтетизовани звук, Смитова се разликује по томе што у њему тражи органске квалитете, односно, звукове који настају електронским путем, али могу представљати и свакодневне звукове природе који нас окружују. Поред синтисајзера Бухла 100, аранжмани нумера укључују и неке од класичних инструмента попут дувачких инструмената и клавира, а глас Кејтлин Аурелије Смит је вешто интегрисан у сложену аранжманску слику песама.

Аутор емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво