Вокални сат

Хор Саборне цркве Свети Георгије из Новог Сада

Слушаћете снимак концерта Хора Саборне цркве Свети Георгије из Новог Сада под управом Богдана Ђаковића одржаног 24. септембра на 52. Мокрањчевим данима

У Цркви Свете Тројице у Мокрању Хор Саборне цркве Свети Георгије из Новог Сада под управом Богдана Ђаковића је извео програм који не носио назив „Православно појање и његова савремена уметничка надоградња", а на којем су изведени руски примери једногласног и вишегласног појања, али и дела православне и хришћанске богослужбене музике као и концертна духовна дела Џона Тавенера, Ивана Мудија, Тикија Зеса и саврем,ених финских аутора.

Диригент Богдан Ђаковић је о овом концерту рекао: „С обзиром да се као музиколог бавим истраживањем савремене стваралачке праксе у домену црквене музике, онда сам за ову прилику одабрао један сет нумера, које нису технички превише захтевне али у себи садрже тај појачки материјал, који смо у првом делу програма представили да кажем у некој аутентичној једногласној форми и мислим да је стилски било занимљиво.Важно је да се, између осталог, прошири репертоар."

Уредница Сања Куњадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво