Сублимне фреквенције

Представићемо албум „Посвета Бобију Џејмисону” калифорнијског уметника Еријела Пинка. Ово остварење објављено је 15. септембра за издавачку кућу Мексикен Самер.

Свој најновији албум, Еријел Пинк је конструисао као сећање на заборављену звезду шездесетих година прошлог века, Бобија Џејмисона. Наиме, Џејмисон је, иако изузетно талентован музичар којем су предвиђали велику каријеру, био жртва порока, криминалних активности и музичке индустрије, те је изгубио сва ауторска права на своје песме, а потом и све што је поседовао. Током седамдесетих година живео је у домовима за бескућнике, а осамдесетих се потпуно повукао из музичког живота, па се веома дуго веровало да је преминуо. Године 2007. се вратио у јавност, објављујући блогове у којима је коментарисао и износио своја искуства везана за музичку индустрију. Умро је 2015. године.

Албум Еријел Пинка Посвета Бобију Џејмисону замишљен је, према речима аутора, као „клацкалица између невине љубави и чврсто утиснуте трауме из детињства, са којима је Џејмисон ушао у свет уметности". Први део издања прожимају романтична осећања са необично сведеним аранжманима нетипичним за овог кантаутора, док се у другом делу Пинк вратио карактеристичном експериментисању са звуковима и жанровима. Ипак, гледајући у целини, ово је једно од најискренијих и најинтимнијих издања овог калифорнијског уметника.

Аутор емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво