Трибине

Јирген Кока: Историја капитализма

Вечерас можете пратити излагања историчара Милана Ристовића, Љубинке Трговчевић и Предрага Ј. Марковића. Снимак је забележен на разговору о књизи „Историја капитализма", социјалног историчара Јиргена Коке, који је поводом његове посете Београду организован у понедељак, 9. октобра у Гете институту.

Јирген Кока, професор емеритус, предавао је Историју индустријског света на Слободном универзитету у Берлину. Сматра се једним од најзначајнијих социјалних историчара данашњице. Од 2001. до 2007. године руководио је Берлинским центром за друштвене науке.

Аутор у књизи „Историја капитализма" пружа јасан и прегледан увод у којем објашњава историјски настанак и ширење капитализма од почетка модерног доба, као и његову глобалну експанзију почев од 19. и 20. века. Он не посматра само процесе трговине и индустријализације, него истовремено и трајне промене радних и животних светова. Кока даје један занимљив и изузетно подстицајан поглед на „економски режим за који се веровало да је последња реч историје".

Књигу је с немачког превела Маја Матић, а објавила издавачка кућа „Клио".
Уредница Оливера Нушић.



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво