Џез

Снимак концерта квартета швајцарског вокалисте Андреаса Шерера, одржаног 28. августа 2016. на џез фестивалу у аустријском граду Залфелдену.

Андреас Шерер, један је од најоригиналнијих гласова своје генерације и нетипичан извођач у џез контексту. Након младалачких трагања у другим музичким жанровима, од својих касних двадесетих се окреће џезу и импровизованој музици и полако развија свој стил. Његово певање нема превише везе са класичним џез вокалима, већ се ослања на специфичну технику између певања и говора, између вокализа и извођења написаних текстова, чему додаје битбокс технике и скетовање.

Данас има неколико властитих пројеката, међу којима се издвајају два: један је квартет Out of Land са Емилом Паризјеном, Венсаном Пеиранијем и Михаелом Волнијем, док је други онај са којим је наступио на фестивалу у Залфелдену. То је бенд A Novel of Anomaly, такође квартет, са реномираним финским гитаристом Калеом Калимом, хармоникашем Лучаном Бјондинијем и бубњарем Лукасом Ниглијем. У овој постави Шерер се представља као оригиналан тумач фјужн традиције у савременом и питком кључу, типичном за продукције издавачке куће АКТ.

Аутор Никола Марковић
Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво