Сублимне фреквенције

Представићемо албум Sleep Well Beast састава The National, који је у септембру објавила издавачка кућа 4AD.

Овај њујоршки бенд присутан је на инди музичкој сцени већ шеснаест година. До сада су објавили шест студијских албума, конципираних тако да сваки од њих обухвата нова поглавља у животу главног јунака које је певач, текстописац и фронтмен овог састава Мет Берингер створио користећи елементе сопствене аутобиографије.

На најновијем албуму, Sleep Well Beast, Берингер се бави детаљима, успесима али пре свега потешкоћама брачног живота. Неопходно је напоменути да је, као и до сада, Берингерова супруга активно учествовала у писању текстова, те се брачна тематика и проблеми са којима су се сусретали наметнули као логичан следећи корак. Остављајући по страни промишљене поетске реченице са ранијих албума, Берингерови су се окренули другачијој, могли би се рећи мрачнијој тематици и другачијем стилу писања, који је истовремено директан и двосмислен.

Музички, нове песме карактеришу првенствено изражени ритмички обрасци и изненадни мелодијски преокрети, дочаравајући тако емоционалну комплексност текстова. То нас води до највеће промене у њиховом приступу стварања песама, а која се односи на све већу употребу електронских инструмената и звукова, као што су ритам машина, синтисајзери, електронски бубњеви и луп ефекти. С друге стране, инструментаријуму су придодати и различити класични инструменти, што је резултирало амбициозним, оркестарским и слободним аранжманским решењима.

Аутор емисије Јелена Дамјановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво