Грамофонија - Бруно Бавота: Отисак

Представљамо плочу италијанског пијанисте и аутора Бруна Бавоте која је објављена априла ове године.

Отисак (Impression) је заправо, компилацијско издање на којем се налазе нумере са претходних пет албума овог аутора, које дају профил Бавотиног досадашњег рада, што визуелно сугерише и графичко решење насловне стране плоче на којој је приказан отисак прста.

Бруно Бавота је рођен у Напуљу 1983. године, и изузев кратког периода приватних часова клавира, практично је самоуки пијаниста. Нумере које ствара припадају широком пољу модерне класике: то су мелодичне, амбијенталне, тоналне нумере, мирног карактера. Стога није чудно што се његово име често помиње у контексту аутора попут Лудовика Еинаудија, Ријуичија Сакамота, Дастина О'Халорана или Нилса Фрама, али он што је важније јесте да Бавота упорно и стрпљиво следи свој креативни пут и израз.

О свом уметничком путу Бавота каже: „Музика је ушла у мој живот снажно и ја, данас, кажем да ме је спасила. Она држи упаљеним пламен у мени и не дозовљава му да се угаси ни у најделикатнијим тренуцима. Надам се да ће моја музика оставити некакав траг, попут отиска прста, а са њим и део мене", речи су Бруна Бавоте.

Уредница Сања Куњадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво