Научни скупoви

Мисао и дело Љубомира Тадића – говори Чедомир Чупић

У циклусу „Филозофија кризе и отпора: мисао и дело Љубомира Тадића” четвртком ћемо емитовати снимке са истoименог научног скупа, који је одржан 2. и 3. јуна у Институту друштвених наука у Београду. У шестој емисији овог циклуса можете слушати излагање Чедомира Чупића „Тадићева одбрана људског достојанства”.

Научни скуп Филозофија кризе и отпора: мисао и дело Љубомира Тадића" организовали су Институт друштвених наука, Српска академија наука и уметности, Одељење за социологију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Српско социолошко друштво, са циљем да се на критички начин у културном и политичком контексту сагледа значај филозофског опуса и интелектуалне делатности Љубомира Тадића.

У складу са сопственим схватањем човештва, Љубомир Тадић је веровао да су за успостављање и одбрану људског достојанства кључни услови слобода, солидарност, правда и поштовање људских права, а у овом излагању Чедомир Чупић указује и на однос између људског достојанства и једнакости и равноправности, као и на знaчај који дијалог (утемељен на поштовању и поверењу међу учесницима) има као средство за одржање људског достојанства. Такође ће бити речи и о Тадићевој критици политичке моћи, власти и манипулације као могућих узрочника урушавања људског достојанства па и његовог унишења.

Уредница циклуса Тања Мијовић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи