Са Београдских сцена – Студентски културни центар

Концерт ансамбла Гудачи светог Ђорђа

На концерту којим је ансамбл Гудачи светог Ђорђа обележио 25. година рада солиста је био виолиниста Милош Петровић. Овај наступ је забележен 10. новембра у Великој Сали Студентског културног центра у Београду. На програму су била дела: „Четири годишња доба” Антонија Вивалдија и „Четири годишња доба у Буенос Ајресу” Астора Пјацоле.

Камерни оркестар Гудачи светог Ђорђа је основан 1992. године у Београду. Од оснивања до данас, више генерација најеминентнијих уметника чиниле су овај јединствени београдски камерни ансамбл. Прва награда на Међународном такмичењу Музичке омладине у Београду 1996. године, допринела је да овај ансамбл постане један од најзначајнијих оркестара у земљи. Исте године, Гудачи светог Ђорђа су позвани да одрже концерт у Лондону поводом 50-годишњице УНИЦЕФ-а. За собом имају преко 1.500 концертних наступа у земљи и иностранству, а њихов репертоар обухвата дела за гудачки ансамбл, од барока па све до савремене музике. Посебно место заузимају композиције српских композитора, међу којима су бројне оне посвећене ансамблу, као и дела камерне музике у аранжману за гудаче.

Милош Петровић је рођен 1982. године у Београду, а током школовања показао је  изузетну надареност, па му је Министарство просвете одобрило убрзано школовање. Са 13 година (1995) уписао је, као редовни студент, Факултет музичких уметности у Београду у класи професора Дејана Михаиловића. Године 1999, са 17 година, дипломирао је као студент генерације. Овај виолиниста остварио је велики број самосталних концерата, реситала и јавних наступа широм света.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво