Драма: Пет нивоа разговора др Светолика Плесника и др Марије Полeк

Премијера драме Војислава Клачара

Ова драма писана је у традицији авангардних уметничких покрета из прошлог века, а по духу је најближа драми апсурда. Текст обухвата пет сцена у којима лидери најутицајније владајуће и најутицајније опозиционе партије у краљевини Корети воде преговоре о могућој сарадњи након парламентарних избора. Између сваког њиховог сусрета одиграва се испитивање јавног мњења, те се односи снага из сцене у сцену мењају, крећући се од отвореног сукоба до готово постигнутог договора. Ипак, пошто се основне околности не мењају, драма не води разрешењу, већ приказује политичку машину која се „креће" у месту.
Фиктивна држава „Краљевина Корета" дугогодишњи је уметнички пројекат Војислава Клачара. Уметнички радови из тематског круга „Краљевине Корете" приказивани су на самосталним и групним изложбама, а од 2007. године реализован је и низ сценских извођења Корете (Београд, Лајпциг, Берлин).

"Пет нивоа пет разговора др Светолика Плесника и др Марије Полек" јесте први рад из тематског круга Корете који је у потпуности утемељен у њеном имагинарном космосу, са драмским текстом и глумцима који тумаче ликове из Корете.

Улоге тумаче: Тамара Крцуновић и Никола Вујовић
Лектор: Олга Бабић
Тон-мајстор: Милан Филиповић
Режија: Влатко Илић
Уредник серије: Оливера Коларић

Слика на насловној страни: Војислав Клачар 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво