Брамерц следеће седмице у Београду

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц разговараће следеће седмице у Београду са члановима Акционог тима за сарадњу са тим судом.

Чланови Акционог тима за хапшење преосталих хашких бегунаца ће се, у новом саставу, током следеће недеље састати са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, који долази у посету нашој земљи, најавио председник Националног савета за сарадњу са тим судом, Расим Љајић.

"То ће бити прилика да представимо наше планове, везане за оперативне активности које ћемо спроводити у потрази за хашким бегунцима, са циљем да се ова хашка прича шсто пре оконча", рекао је Љајић.

Кадровске промене у акционом тиму уследиће након након формирања нове Владе Србије и персоналних промена, пре свега у Министарству унутрашњих послова и Безбедносно-информативној агенцији (БИА).

Нови чланови тог тима требало би да буду заменик премијера и нови министар полиције Ивица Дачић уместо Драгана Јочића, и будући шеф БИА, након што је досадашњи директор те агенције Раде Булатовић недавно поднео оставку.

Координатори тог тима, Љајић и Војислав Вукчевић, требало би, највероватније, да остану на тим функцијама.

Љајић је нагласио да је "акциони тим у старом сазиву постигао запажене резултате у сарадњи са Трибуналом, чему су значајан допринос дали и Јочић и Булатовић".

За време рада прошле владе велики број људи се добровољно предао или био изручен Хашком трибуналу, и нико не може да тврди да у том периоду није било сарадње, истакао је Љајић.

Брамерц ће, након посете Београду, оценити ниво сарадње тог тима са Трибуналом, о чему ће обавестити званичнике Европске уније.