Наша атлетика има будућност

Министарка за омладину и спорт Снежана Самарџић-Марковић примила је у Палати федерације атлетичарке Ивану Шпановић и Татјану Јелачу, које су освојиле медаље на јуниорском Првенству света.

Михаил Дудаш, који је такође освојио одличје у Пољској, због оправданих разлога није присуствовао пријему.

"Мислим да смо овим успехом нашој земљи и целом свету показали да наша атлетика има будућност. Поносна сам на наше младе атлетичаре, не смо због њихових врхунских остварења, већ и због понашања на терену, њихове борбености, жеље за тријумфом и поштовања противника" - истакла је Снежана Самарџић-Марковић.

Пријему у Београду присуствовали су тренери и савезни селектор наших атлетичара, као и генерални секретар АСС Слободан Бранковић. 

"У име Дудаша, Јелаче и мене, желим да се свима захвалим на подршци и надам се да ћемо у будућности имати прилику да се поново радујемо. Подршка коју добијамо од целе нације биће нам велики мотив за даља такмичења на којима планирамо да остваримо још боље резултате", поручила је Ивана Шпановић.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић захвалио је на пријему и на "великој подршци Министарства спорта".

"Министарство је изузетно допринело побољшању услова за развој атлетике код нас. Резултати те подршке већ су видљиви. Претходно су атлетичари и атлетичарке Србије на Купу Европе у Турској и Словачкој обезбедили пласман у Прву лигу, а сада је на јуниорском шампионату света у конкуренцији 186 земаља Србија заузела 14. место" - подсетио је Бранковић.