Ђелић: ССП ратификовати великом већином у парламенту

Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић изразио је наду да ће Скупштина Србије "великом већином" гласова ратификовати Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ.

Током посете Егзиту, Ђелић је оценио да не би било добро да С С П у парламенту ратификује само садашња владајућа већина подржана пошланицима Либерално-демократске партије, и да би волео да тај уговор са ЕУ подрже и посланици Демократске странке Србије и Српске радикалне странке.

Ђелић је истакао да "Србија никада неће прихватити независност Косова, нити успоставити добросуседске односе са самом собом, и никада неће прихватити да буде уцењена зарад брже европске интеграције".

Према његовим речима, намере владајуће већине доказује и Предлог резолуције о потврђивању континуитета државне политике према Косову и Метохији чијим ће разматрањем у среду почети ванредна седница парламента на којој би требало да буде усвојен и С С П.

Ђелић је истакао да се предложеном резолуцијом, између осталог, С С П интерпретира тако да се потврђује да је Србија споразум са ЕУ потписала целовита, са Косовом и Метохијом у свом саставу.

"Очекујем да ће та резолуција о Косову добити широку подршку, а када добије широку подршку биће отклоњене, ја се надам, све сметње да велика већина у парламенту ратификује С С П", рекао је Ђелић.

Ђелић је најавио и да ће лично пред парламентом, као потпредседник владе задужен за европске интеграције и један од потписника споразума, изнети разлоге за ратификовање С С П.