Шеф БИА, Раде Булатовић поднео оставку

Шеф Безбедносно информативне агенције, БИА, Раде Булатовић поднео је оставку на то место дан после формирања нове владе, наглашавајући да га на такав потез нико није натерао већ такав потез сматра нечим што би требало да постане нормално и природно у односима у држави, пише београдски дневник „Политика".

Булатовић је, међутим, није желео да одговори на питање везано за потрагу за најтраженијим Хашким бегунцем, генералом Ратком Младићем, одбацујући, истовремено, шпекулације да је преговарао да некадашњим ратним командантом војске босанских Срба.

„Не бих желео о томе да разговарам да не бих угрозио досадашњи рад тима људи који су задужени за тај случај. Имали смо активну улогу у овом случају, у складу са утврђеном државном политиком. Никада нисам преговарао са Ратком Младићем", рекао је Булатовић.

Дојучерашњи шеф БИА је, такође, упозорио на „непожељно мешање страних фактора у унутрашње ствари Србије."

„Има појава тог нежељеног мешања, пре свега у домену државне политике према Косову и Метохији, али и у односу на унутрашњополитичке односе и економску безбедност земље. Супротстављање таквом деловању је приоритет за БИА," рекао је Булатовић.

Коментаришући сарадњу са српским Саветом за сарадњу са Хашким трибуналом, Булатовић је рекао да су оноси били „добри, оптимални у оквиру друштвених прилика у којима је тим деловао."

„Расим Љајић је одговорно деловао и мудро водио Акциони тим, водећи рачуна о заштити државних интереса и достојанства људи који су оптужени за ратне злочине," рекао је Булатовић.