Фергусон три месеца ван терена

Капитен фудбалера Ренџерса Бери Фергусон одсуствоваће са терена три месеца због повреде чланка, саопштено је из тог шкотског клуба.

У саопштењу се наводи да ће Бери остати у Глазгову због лечења, док ће његови саиграчи у суботу отпутовати на припреме у Холандију. Фергусон је током прошле сезоне имао проблема са повредама, али није желео да оперише повређени чланак.

Капитен шкотске репрезентације ће тако пропустити квалификационе утакмице Ренџерса за Лигу шампиона, као и почетак квалификација за Светско првенство у Јужној Африци 2010. године.

Ренџерс ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона играти против бољег из дуела између Санта Коломе и ФБК Каунаса. Такође ће пропустити квалификационе утакмице национлног тима против Македоније и Исланда.

Фергусон је прошле сезоне за клуб и репрезентацију одиграо 65 утакмица. Ренџерс је освојио Лига Куп и шкотски Куп, а првенство је завршио на другом месту иза вечитог ривала Селтика.

Ренџерс је прошле сезоне играо и полуфинале купа УЕФА, али, бољи од њих био је Зенит из Санкт Петербурга, који је касније освојио то такмичење.