Делегација СПС-а положила венац на гроб бившег председника

Руководство Социјалистичке партије Србије положило је данас венац на гроб бившег председника те партије Слободана Милошевића поводом обележавања 18 година од оснивања СПС-а.

Функционер те странке Жарко Обрадовић том приликом је рекао новинарима да је СПС показао да је државотворна странка и да се током свог постојања трудила да живот већине грађана Србије учини што бољим.

"Показало се након 18 година да су СПС-у државни и национални интереси увек у првом плану. Некад смо и једини бранили идеју социјалне правде и трудили се да у свему ономе што се збивало живот највећег броја грађана Србије учинимо што бољи", казао је он.

У делегацији социјалиста који су данас посетили гроб у дворишту куће Милошевића у Пожаревцу били су и Милутин Мркоњић, Бранко Ружић, Славица Ђукић Дејановић и Урош Шуваковић.

Поред њих виђени су и представници локалног одбора СПС-а, али и градоначелник Пожаревца Саша Ваљаревић и његов заменик Иван Грубетић, обојица из Српске радикалне странке.

Обрадовић је казао да је председник СПС-а Ивица Дачић данас био спречен да дође у Пожаревац због учешћа на конференцији министара унутрашњих послова земаља југоисточне Европе у Бечу.

Руководство СПС-а није данас одговарало на новинарска питања која нису везана за догађај због кога су дошли у Пожаревац.