Јуниори Трепче напустили такмичење због заставе Косова

Генерални секретар Спортског савеза Косовске Митровице Србољуб Антић потврдио је да су јуниори Фудбалског клуба Трепча одбили да играју у Шведској, јер је на такмичењу истакнута и застава Косова.

Било је планирано да дечаци ФК Трепча, стари 11 и 12 година, наступе на Готи купу у Гетеборгу, једном од најпрестижнијих такмичењу за фудбалере тог узраста.

Према његовим речима, на свечаном дефилеу пред почетак такмичења неочекивано се појавила и екипа Лирија из Призрена, која је наступила под заставом Косова.  Након тога представници ФК Трепча из северне Косовске Митровице повукли су се из дефилеа и одбили да учествују на такмичењу на ком наступају јуниорске екипе из целог света.

Антић је додао да су функционери ФК "Трепча" о свему одмах обавестили Амбасаду Србије у Шведској и затражили да се што пре врате у Србију.

Дечаци ФК Трепча спадају међу успешније у својој генерацији. Прошле године су победили на међународном Тиволи купу у Данској, а ове године су били трећи на том такмичењу. Након поменутих успеха добили су позив за учешће на престижном Готи купу у Шведској.