Куста глуми пуковника КГБ-а

У центру Харкова у Украјини у току је снимање француског филма у коме главну улогу, пуковника КГБ-а, игра српски режисер Емир Кустурица.Кустурица истиче да се сконцентрисао на улогу ,а на режију се не осврће, како би се очекивало.

То је филм о совјетском потпуковнику Владимиру Ветрову који је сарађивао с француским специјалним службама неколико година.

Кустуричино лице и фигура веома одговарају улози", рекао је један од учесника снимања, наводи дневник "Комсомолскаја правда".

Прве сцене снимају се наспрам здања Харковског националног универзитета, а према идеји то би требало да буде Москва 1970-тих и 1980-тих.


Све је стилизовано у том духу. Ту су дрвене клупе, а на једној од њих седи Кустурица пије вотку и мези киселе краставчиће.

Како је киша на кратко прекинула снимање, Кустурица је одговорио на нека новинарска питања, наводи лист.


На питање чиме га је привукла улога кагебеовца, српски режисер је рекао да му се једноставно допала, јер је херој јака личност са сложеним, противречним цртама каратера.


"Занимљиво ми је да истражим мотиве његових поступака. С једне стране је издао, а с друге, разочаран системом, од 'свог посла' није имао користи", навео је лист Кустуричине речи, подсећајући да Ветров од Француза није узимао новац.


Кустурица истиче да се сконцентрисао на улогу и његов главни задатак је да игра, а на режију се не осврће, како би се очекивало.

 Ако и пружи неку сугестију, то је веома промишљено.


"Треба се уживети у лик веома прорачунатог и бистрог човека, за шта треба много снаге. Не играм често главне улоге", рекао је Кустурица.


Улогу супруге Ветрова игра позната литванска глумица Ингеборга Дапкунајте, која још није почела снимање.


Како наводи руски дневник, као чувено име Кустурица изазива знатижељу статиста. Једну од учесница масовних сцена, које броје више од педесетак људи, искључили су са снимања, јер је покушала да се слика с Кустурицом.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво