Одложен наставак седнице града Ниша

Најстарији одборник, председавајући Скупштини града Ниша Владислав Поповић упутио је скупштинским службама одлуку о одлагању наставка сутрашње седнице, наводећи да нису обављене потребне страначке консултације.

Конституитивна седница Скупштине града Ниша раније данас је прекинута, после верификације одборничких мандата, када је Поповић обавестио одборнике да у Скупштину није упућен ниједан предлог за избор њеног председника.

Седница се одлаже до даљег, јер нису обављене неопходне консултације о формирању скупштинске већине, речено је Тањугу у седиштима више нишких странака.

Поједини страначки функционери су рекли да ће се одборници окупити, а затим одмах и прекинути рад, док у другим странкама кажу да окупљања неће ни бити.

Нишки социјалисти су за сутра, у 10 сати, заказали ванредну конференцију за новинаре, у исто време за када је заказан наставак седнице Скупштине града.

О скупштинској већини преговарали су Демократска странка, Г17 плус и нишки социјалисти, али договор није постигнут.

Демократе су најавиле могућност "алтернативне већине" без социјалиста.

ДС и српски радикали освојили су на мајским изборима по 18 мандата, Демократска странка Србије - Нова Србија, Г17 плус и социјалисти по седам, а Либерално-демократска партија четири мандата.

Повезане вести:

Ниш чека договор о владајућој већини