Читај ми!

Kina ukida „preteranu zabavu“ na televiziji

Kineska Državna administracija za radio, film i televiziju od iduće godine ograničiće broj šou-emisija koje „oslikavaju mračnu i morbidnu stranu društva“.

Kina će ograničiti broj zabavnih programa na televizijama, od provodadžijskih emisija „Nađi mladu" do plesnih takmičenja i umesto njih insistirati na emisijama za izgradnju morala u društvu, pišu kineski mediji.

Kineska Državna administracija za radio, film i televiziju će, od iduće godine, ograničiti broj šou emisija koje „oslikavaju mračnu i morbidnu stranu društva", piše Dnevnik južne metropole.

List navodi da će od 1. januara svaka satelitska TV stanica moći da emituje ne više od dva zabavna programa u udarnom vremenu od 19 sati do 22 sata svake večeri.

Citirajući direktivu nadzornog tela za medije, list navodi da će slobodno vreme televizije popuniti programima kojima se „propagira harmonija odnosa u društvu, zdravstvo i emisije iz kulture".

Zvanična agencija Sinhua prenela je da direktiva ima za cilj da se publika odbrani od „preteranih zabava" tako što će se ograničiti broj emisija sa igrama, govorni šou-programi, spektakli sa izborom idola, rijaliti šou-emisije...

Na 34 glavne TV stanice biće obavezno da se u poslednjih šest sati programa emituje najmanje dva sata vesti, prenela je Sinhua.

Kineski mediji su u septembru preneli da je telo za nadzor zatražilo od provincijskih TV stanica da ograniče određeni tip emisija i povećaju proizvodnju šou-emisija o kućnim domaćinstvima i etici, ali moćna televizijska industrija radi po starom čekajući na zvanična uputstva.

Zabranjene i reklame za povećanje grudi

Prošlog septembra, agencija za kontrolu naredila je da se skine s programa, na godinu dana, popularni šou o mladim talentima po ugledu na američkog „Idola", „Super devojka", jer je prekoračila dozvoljeno vreme trajanja emisije.

Takođe, nedavno su ponovo zabranjene lascivne, seksi reklame, kao i reklame za hiruško povećanje grudi, podseća Rojters.

Kineske vlasti redovno cenzurišu sav sadržaj televizija za koji smatraju da je politički osetljiv ili napadan, od pesama do filmova, za razliku od patriotskih emisija na državnim televizijama.

Sve raširenija filmska i televizijska piraterija, međutim, omogućava da se sve zabrane i ograničenja lako zaobiđu i da se traženi programi distribuiraju preko DVD-a ili Interneta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара