Читај ми!

„Pusti ih da vise“

Aktivisti za zaštitu životinja pozvali su muškarce u Belgiji da 9. septembra ne nose donji deo donjeg veša i na taj način učestvuju u akciji „Pusti ih da vise“. Cilj je da se pruži podrška milionima prasića koje kastriraju u ovo doba godine.

Organizacija za zaštitu životinja GAIA pozvala je sve muškarce u Belgiji da se pridruže kampanji „Pusti ih da vise!" (Let'em hang!) i da u petak, 9. septembra, ceo dan ne nose gaće, u znak solidarnosti sa pet miliona prasića koji se svake godine u ovo doba kastriraju u Belgiji.

„Kroz kampanju 'Pusti ih da vise!' pokušavamo da ubedimo uzgajivače da to zadovoljstvo dozvole i svojim prasićima", ističe se u saopštenju inicijatora ove akcije, čiji je cilj da spasu životinje od okrutnog zahvata koji se izvodi bez anestezije.

„Nadamo se masovnom odzivu kako bi smo naveli supermarkete da prestanu da prodaju svinjetinu od kastriranih svinja", izjavio je predstavnik organizacije.

GAIA je pozvala muškarce, „koji lako mogu da zamisle patnje izazvane kastracijom na živo", da u petak ostave gaće i bokserice u fioci i „pokažu solidarnost sa prasićima". Žene su, takođe, pozvane da se priključe akciji tako što će sakriti donji veš svojih partnera.

Nekoliko dana nakon rođenja, prasićima se odsecaju testisi kako bi se sprečilo da svinjetina prilikom kuvanja ispušta jak, neprijatan miris.

Aktivisti za zaštitu životinja ističu da odsecanje „izaziva intenzivan bol" i poziva uzgajivače da koriste anesteziju.

Zasad se na Fejsbuk stranici organizacije prijavilo više od 3.000 muškaraca kojima je savetovano da u petak paze prilikom zakopčavanja i otkopčavanja rajsfešlusa!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи