Читај ми!

Uhvaćena filipinska „Godzila“

Dugačak 6,4 metara, a težak više od tonu, jedan krokodil pao je šaka lokalnom stanovništvu na Filipinima. Ogromna zver, koju su seljani i lovci počeli da jure nakon što je jednom od njih ubio bika, ubrzo će postati zvezda ekološkog parka.

Iskusni lovci i stanovništvo jednog malog filipinskog grada uhvatili su slanovodnog ili tzv. estuarskog krokodila, teškog 1.075 kilograma i planiraju da od njega naprave zvezdu eko-parka na jugu zemlje.

Gradonačelnik Edvin Koks Elorde rekao je danas da je desetak seljana i stručnjaka posle tri nedelje lova uhvatilo 6,4 metara dugačkog mužjaka u potoku (!) grada Bunavan, u provinciji Agusan del Sur.

To je, kako prenosi AP, jedan od najvećih krokodila koji je proteklih godina uhvaćen živ na Filipinima.

Elorde je rekao i da je krokodil pred nekoliko skamenjenih svedoka ubio bika prošlog meseca, a sumnja se i da je odgovoran za nestanak jednog ribara u julu.

Prvi čovek tog filipinskog gradića je stručnu pomoć potražio na farmi za uzgoj krokodila u nešto zapadnijoj provinciji Palavan.

„Bili smo užasno nervozni, ali naša je dužnost da se izborimo sa svim mogućim pretnjama zajednici. Kada se pojavio pred nama, nisam mogao da verujem koliki je."

Prvo su mu postavili četiri zamke koje je bez većih problema uništio. Zatim su upotrebili čvršće klopke sa po 20 čeličnih sajli i mesom kao mamcem, od kojih je jedna uspela da zaustavi lokalnu „Godzilu".

Stotinak ljudi ga je vuklo do čistine gde ga je dizalica preuzela i prebacila u kamion. 

Gradonačelnik je dodao i da će veliki krokodil u turističkom parku značiti „pretvaranje pretnje u finansijski dobitak".

Međutim, i pored uspešnog lova, lokalci žive na oprezu jer još nekoliko velikih reptila tumara po obodu farmerskog grada od oko 37.000 duša. Savet gradskih vlasti je da niko sam ne šeta noću.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи