Читај ми!

Dinosaurusi zavladali Beogradom

Dugo najavljivana izložba dinosaurusa otvorena je danas na beogradskom Ušću, na platou kod muzeja Savremene umetnosti. Pod medijskim pokroviteljstvom RTS-a, postavu će svi zainteresovani moći da vide svakog dana od 9 do 19 časova sve do 1. novembra.

Posle sto miliona godina dinosaurusi, nekadašnji vladari planete, stigli su u Srbiju u svoj svojoj veličini i neustrašivosti.

Dugonajavljivana izložba dinosaurusa, za koju se bez preterivanja može tvrditi da je najveća i najsloženija u svetu otvorena je danas na beogradskom Ušću, na platou kod muzeja Savremene umetnosti.

Idealna za one koji nisu poznavaoci vrsta ovih prastarih stvorenja, izložba će biti primamljiva kako za starije tako i za najmlađe.

Rekonstruisani u prirodnoj veličini, prema poslednjim naučnim otkrićima nemačkog paleontološkog centra, Triceratops, Tiranosaurus reks, Stirakosaurus i drugi nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ipak, ako je suditi po komentarima onih koji su već obišli izložbu, deca su svakako bolji poznavaoci ovih drevnih bića.

„Svi su ručno rađeni i za jednu repliku trebalo je šest do sedam nedelja i šestoro ljudi koji svaki dan rade. Malo ima ovakvih stvari pogotovu za decu da su na neki način zabavne, a sa druge strane i edukativne, te deca ponešto i nauče. Kroz igru deca zapravio i najbolje uče", objasnila je Milica Stojanović, direktorka projekta.

Izložbu dinosaurusa Srbije svi zainteresovani mogu videti svakog dana od 9 do 19 časova sve do 1. novembra.

Medijski pokrovitelj i partner projekta je Radio-televizija Srbije.

Cena ulaznice za odrasle je 400, a za decu do 15 godina 350 dinara.