Читај ми!

„Selo duhova“ na prodaju

Napušteno srednjevekovno selo u Italiji, u kome niko ne živi već 30 godina, stavljeno je na prodaju. Cena je „prava sitnica“ - 782.040 dolara, a jedina mana šarmantnog naselja u Alpima je što do njega nema asfaltiranog puta.

Srednjevekovno selo Vale Piola u Italiji stavljeno je na prodaju. Vlasnik može postati svako ko odvoji 782.040 dolara.

Zbog nedostatka javnih sredstava za obnovu i zbog nemogućnosti zaštite sela od vandala, naselje u kojem se nalazi 11 građevina od kamena i crkva iz 13. veka, stavljeno je na prodaju.

Prema rečima Daniela Palumbija, gradonačelnika obližnjeg grada Toričela Sikure, selo je napušteno pre 30 godina. On tvrdi da selo poseduje šarm i sve što je potrebno jeste da pronađe vlasnika koji će održavati naselje i čuvati taj šarm.

„To mesto je veoma lepo, pravi dragulj. Kuće su napravljene od lokalnog kamena. Koliko će prepravka i popravka kuća koštati ne znamo, budućem vlasniku dajemo mogućnost da sam planira i određuje šta želi uraditi", istakao je Palumbi.

Jedina mana je to što nema asfaltiranog puta do sela koje se nalazi u italijanskim Alpima.

„Klima je veoma povoljna i selo bi moglo biti turistička atrakcija. Ima dosta zainteresovanih kupaca iz Italije, mada od stranaca nismo dobijali ponude, jer verovatno i ne znaju za prodaju sela", dodao je Palumbi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво