Dobrotvorna šetnja za prikupljanje... droge?

Britanska TV stanica Aj-Ti-Vi 2 organizovala je dobrotvornu akciju, tokom koje su poznati pešačili planinskim stazama u Peruu. Iako je cilj bio skretanje pažnje na opasnosti raka dojke i prikupljanje srestava za borbu protiv te bolesti, voditeljka Deniz van Auten je pronašla kilogram i po kokaina.

Nekadašnja voditeljka britanske televizijske emisije "Big Breakfast" pronašla je kesu sa oko kilogram i po belog praha, sakrivenog iza velikog kamena, za vreme šetnje planinskom stazom na Andima, u Peruu.

Deniz van Auten učestvovala je u petodnevnoj dobrotvornoj akciji za prikupljanje novca za pomoć obolelima od raka dojke "Breast Cancer Care", a kada je pronašla sumnjivi paket odmah je pomoću satelitskog telefona obavestila peruansku policiju.

Beli prah je zatim odnesen u laboratopriju na ispitivanje i kasnije se ispostavilo da je u pitanju kokain vredan više od 100.000 evra.

Tridesetšestogodišnja voditeljka objasnila je novinarki Dejli Mirora, koja je takođe učestvovala u akciji, kako je pronašla paket sa drogom.

„Kada sam za vreme pešačenja htela sam pronađem nekakav improvizovani toalet, krajičkom oka sam primetila veliku, providnu plastičnu kesu u kojoj je bila veća količina belog praha", rekla je Deniz van Auten.

„Na početku baš nisam bila sigurna šta da radim, jer sam se uplašila da bi policija mogla da pomisli da je droga moja, ali sam ipak kesu predala čoveku koji je bio zadužen za obezbeđenje, a on je onda pozvao policiju."

Smatra se da je pronađena droga pripadala krijumčarima koji su planirali da je prenesu preko granice.

Osim Deniz van Auten, u akciji su učestvovale i pevačica Aleksandra Burk (koja se u Britaniji proslavila učešćem u emisiji "X Factor"), voditeljka Firn Koton i australijska pevačica Gabrijela Čilmi.

Dokumentarni film iz dva dela o ovoj dobrotvornoj akciji emitovaće se sledećeg meseca na britanskoj stanici Aj-Ti-Vi 2.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи