Mušterije same kreiraju hamburgere i zarađuju

Restoran brze hrane „Fourfud“ u Njujorku nudi posetiocima mogućnost da osmisle i sami naprave hamburger. Za svaku porudžbinu nečije „kreacije“ restoran „autoru“ daje 25 centi. Još jedan novitet - rupa u samoj pljeskavici.

Verovatno vam se nekada dogodilo da dok sedite i jedete u restoranu pomislite - „mogao/mogla bih ovo bolje da napravim".

Novootvoreni restoran brze hrane „Forfud" (4food) u Njujorku nudi posetiocima mogućnost da osmisle i sami naprave hamburger, a ne kao što je uobičajeno da poruče hamburger sa dodacima iz jelovnika.

Posetioci sami mogu da mešaju i dodaju sastojke i tako obogate svojim „kreacijama" meni, a takođe, svoje recepte mogu da podele i sa prijateljima na društvenim Internet mrežama Fejsbuk i Tviter.

Šta može da bude podsticajnije nego zadovoljstvo da vidite da ljudi masovno naručuju i jedu baš vašu kulinarsku kombinaciju, a pritom svaki put kada neko naruči vaše jelo dobijate 25 centi od restorana, piše američka novinska agencija AP.

Vaš savršeni hamburger možete da osmislite na licu mesta, u restoranu, ali i na društvenim Internet stranicama.

U restoranu, svako ko želi da bude kreativan može da napravi sopstveni hamburger uz svesrdnu i brzu pomoć osoblja, a za one kojima je to komplikovano dostupni su ranije napravljeni hamburgeri.

„Glavni krivac" za tu originalnu ideju Adam Kidrom kaže da mu je cilj bio da pruži brz, hranljiv i prilagodljiv obrok sačinjen od prirodnih, lokalnih sastojaka.

„Rupaburger"

Restoran nudi još jednu neobičnost, koja bi mogla da ide na živce prosečnoj mušteriji - pljeskavica ima rupu u sredini te tako izgleda kao goveđa krofna.

Kuvari rupu popunjavaju sa jednim od 25 različitih preliva zvanih „Vedžiskups" (Veggiscoops), kao što su prelivi od avokada, čilija i manga ili soje i morske soli.

Kidrom ističe da takozvani „rupaburger" kome se u sredinu stavi neka ukusna smeša potpuno menja ukus i hranljivost hamburgera.

Kidrom je rekao i da je ideja sa prisustvom na Internet socijalnim mrežama dovela do velikog broja lojalnih mušterija - zasad ima više od 30.000 sledbenika na Fejsbuku i Tviteru.

„Nijedan cent nismo potrošili na reklamu", ukazao je Kidrom, a prvi komentari pokazuju da su mušterije više nego zadovoljne.

Restoran u ponudi ima pet vrsta zemički, osam vrsti pljeskavica, 25 vegetarijanskih preliva, devet vrsta seckanih priloga (kao što su luk, kiseli krastavci i slično), sedam vrsta sireva, 16 vrsta začina i naravno uvek prisutne zelenu salatu i paradajz.

Sa svim tim sastojcima, može se napraviti više od milion kombinacija.

Najpopularniji hamburgeri koje su mušterije napravile imaće specijalno mesto u meniju, rekao je Kidrom, bivši muzički producent i od nedavno medijski magnat.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво