Tikvicom se odbranila od medveda

Gospođa iz Montane koju je u sred noći napao crni medved težak oko 90 kilograma, uspela je da ga iznenadi jednom tikvicom, doduše od 36 centimetara! Pogodak u glavu naterao ga je u beg.

Prema rečima Riča Maričelija, zamenika šerifa okruga Misula u američkoj državi Montani, jedna žena je uspela da se odbrani od medveda koristeći oružje na „niskom tehnološkom nivou" - poveću tikvicu!

Naime, napad zveri dogodio se oko ponoći između srede i četvrtka u gradiću Frenčtaun, kada je žena pred počinak pustila svoja tri psa u baštu. Lokalne vlasti veruju da se crni medved, težak oko 90 kilograma, nalazio u blizini i jeo jabuke s drveta.

Dva psa su ga nanjušila, zalajala i pobegla, objasnio je Maričeli. Treći pas, 12-godišnji škotski koli, star i slabo pokretan, ostao je uz svoju vlasnicu na ulazu u kuću.

Medved se munjevito stvorio ispred njih, zgrabio psa i krenuo da ga baca tamo-ovamo. Ona je zver šutnula što je jače mogla ispod brade i pritom zaradila ogrebotinu od kandži koje su joj pocepale pantalone.

Medved je posle toga svu pažnju prebacio na ženu koja je stajala na vratima. Povlačeći se unutra pokušala je da ih zatvori desnom rukom. Nije uspela jer je medved već proturio glavu i deo ramena.

Dok je jednom rukom držala vrata, rukom je po kuhinjskom pultu iza sebe tražila nešto što bi moglo da joj pomogne. Bilo šta!

Trenutak kasnije u šaci joj se našla tikvica dugačka 36 centimetara koju je ranije tog dana ubrala u bašti.

Izgleda je pogodila medveda u glavu dovoljno jako - zver se okrenula i pobegla.

Gospođa je pomoć sačekala sa rođakom. Nije bila potrebna lekarska intervencija, jer je zadobila lakše ogrebotine, pa se sve završilo inekcijom tetanusa.

Povređenog psa su zbrinuli veterinari, a služba države Montane za zaštitu riba, životinja i parkova traga za medvedom. Zamke su postavljene.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се