Bebi u inkubatoru izrastao zub

Nedonoščetu iz Hrvatske tokom boravka u inkubatoru izrastao je veliki beli zub. Oralni hirurg koji ga je izvadio kaže da mu je to bio prvi slučaj u 20-godišnjoj karijeri.

Ema, beba iz okoline Ivaneca, u varaždinskoj županiji, postala je pravo medicinsko čudo, jer joj je nakon rođenja kao nedonoščetu u inkubatoru izrastao zub, prenosi "Jutarnji list".

Varaždinski oralni hirurg dr Damir Roki kaže da je izrastanje predmlečnog zuba u tom dobu deteta izuzetno retka pojava - na 2.000 do 3.000 rođenih beba ovako nešto se dogodi.

Ovaj zub je morao da bude izvađen, jer se klatio i postojala je opasnost od gušenja u slučaju da ispadne, rekao je doktor.

Inače, ova pojava se u medicini naziva "caklinsko zvono", imitira krunu mlečnog zuba i utisnuto je u zubno meso, navodi "Jutarnji list".

Maja i Miro, roditelji male Eme, bili su iznenađeni zubom koji je preko noći njihovu tek rođenu ćerku proslavio kao medicinsko čudo.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво