Kad tupan i glupan pljačkaju banku

Dva Amerikanca iz Konektikata uspela su da otvore novo poglavlje u knjizi „Klasici glupih zločina“ - mislili su da banka može da se opljačka na isti način kao što se naručuje hrana telefonom.

Policija američke države Konektikat iznenadila se kada su je iz filijale "People's United Bank" pozvali i upozorili da se priprema pljačka banke.

Kako su službenici to saznali? Nećete verovati, ali dvojica osumnjičenih su telefonirala banci i od osoblja tražili da im pripremi 100.000 dolara u velikim apoenima u džaku koji će ostaviti na podu!

I... na licu mesta, ispred filijale na Stretfild roudu u Ferfildu, uhapšeni su 27-godišnji Albert Bejli i njegov 16-godišnji saučesnik čije ime zbog godina nije objavljeno.

"U svom pozivu su pretili da će napraviti krvoproliće ako ih ne poslušaju", kaže poručnik Tomas Mrozek, "Ali ipak nisu ni vadili oružje".

Njih dvojica su se pojavila ispred banke desetak minuta nakon što su je pozvali telefonom. Stariji Bejli je ostao u kolima na parkingu, a mlađi "glupan" je ušetao i pokupio džak sa poda.

Ispred ga je na osnovu opisa koji je odmah dobio iz banke, sa uperenim pištoljem sačekao policajac Majkl Gulifojl dok je pokušavao da uđe u automobil. Obojica su uhapšena pod optužbom za prvostepenu pljačku i prvostepenu pretnju.

Bejli, koji je već na uslovnoj slobodi zbog pljačke filijale iste banke u Bridžportu 2003. godine, kada je takođe odmah uhvaćen, sada u pritvoru bez prava na kauciju čeka prebacivanje u zatvor. Tada je bio osuđen na sedam godina.

Šesnaestogodišnjak je završio u okružnom zatvoru za maloletnike.

Narednik Džejms Perez rekao je lokalnom listu "Konektikat post" da osumnjičeni, inače stanovnici Bridžporta, "nisu baš mudri i da bi bolje bilo da su u školi nego što pokušavaju da pljačkaju banke".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се