Porođaj u klupskim bojama

Onaj ko misli da sala za porođaje možda i nije pravo mesto za iskazivanje navijačkih strasti, grdno greši! Isto bi mu rekli i oduševljeni navijači nemačkog fudbalskog prvoligaša „Hanovera 96“, kojima je nedavno omogućeno da im se deca rađaju okružena najvoljenijim bojama i kao član kluba!

Kao što se vera i političko opredeljenje mogu prenositi sa kolena na koleno, i odanost sportskom klubu se može "proslediti" sledećoj generaciji. Ako vaš otac, vaša majka, deda i baba navijaju za, recimo, "Mančester junajted", velika je verovatnoća da ćete i vi.

Ali ako se rodite u Hanoveru, gotovo 100 odsto ćete do kraja života ići na utakmice profesionalnog fudbalskog kluba "Hanover 96". 

Naime, vatrenim navijačima ovog nemačkog prvoligaša od prošle nedelje se pruža prilika da svoju decu bukvalno već prve sekunde života upoznaju sa klupskim bojama i "upute ih" za koga treba da navijaju, pošto je u lokalnoj bolnici "Frederikenštift" jedna sala za porođaje dekorisana klupskim bojama.

Ideja je potekla od zaposlenog koji je ranije radio u bolnici u Osnabriku, gde je slična sala otvorena 2004. godine.

Pored "omiljenih boja", u sali se nalaze svi mogući navijački rekviziti - mini kopačke, zastave, čarapice, čak i uramljena fotografija prvog tima, a beba se odmah nakon porođaja oblači u benkicu koja je takođe u klupskim bojama sa "96"-icom, prepoznatljivim logom kluba.

Sva deca koja se tu rode, uz odobrenje roditelja, učlanjuju se u klub i godinu dana ne plaćaju članarinu.

U bolnici kažu da je to bio pun pogodak i da je interesovanje toliko da će uskoro verovatno na isti način opremiti još jednu salu.

Oduševljeni predsednik kluba Martin Kind se složio da je potez "marketinški savršen" i da se nada da će novorođeni navijači zaista biti odani "Hanoveru 96" do kraja života.

"Sada majke mogu da legnu, opuste se i razmišljaju o 'Hanoveru 96' dok se porađaju", komentar je nemačkog dnevnika "Špigl".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи