Zaturio „galjarda“ od 130.000 funti

Englez Glen Nouls nije naučio lekciju kada je pre četiri godine izgubio skupoceni automobil, odnosno, zbog pijanstva nije znao gde ga je parkirao. Sada je iz istog razloga verovatno zauvek ostao bez „lamborginija galjarda“. Ali ne samo to - ovaj put je završio na sudu zbog sumnje da je pokušao da prevari osiguravajuće društvo.

Glen Nouls (35) i Robert Ment (29) iz Epsoma u engleskoj oblasti Sari, suvlasnici "lamborginija galjarda" vrednog 130.000 funti, ostali su bez skupog sportskog automobila jer se 35-godišnji Nouls jedne noći toliko napio da nije mogao da se seti gde ga je parkirao. Od tada automobilu ni traga, ni glasa.

Ali, kada je prijavljen nestanak "lamborginija", ni policija ni tužilac nisu poverovali investitoru Glenu Noulsu da je toliko pio da je u potpunosti sebi "izbrisao memoriju" te večeri, pogotovo što od sramote nije smeo da prizna šta mu se zaista desilo, pa je u početku sve, uključujući i najboljeg prijatelja, lagao da ne zna o čemu se radi i da "galjardo" uopšte nije bio kod njega.

Ovo drugo jeste bilo delimično tačno, jer se ispostavilo da je skupoceni automobil pre nestanka stvarno bio parkiran ispred Mentove kuće, ali su komšije potvrdile da je neko došao i odvezao automobil. Bio je to Nouls koji je krenuo u provod.

Obojica su optuženi za pokušaj prevare osiguravajućeg društva.

Sumnju je pojačalo to što se Noulsu nešto slično već jedanput desilo u životu kada je pre četiri godine na isti način, zbog pijanstva, u Kingstonu u Sariju "izgubio" 50.000 evra vredan "mercedes". Ali je tada imao sreće, jer je policija uspela da iza noćnog kluba u kojem je bio pronađe automobil, tako "zaturen" da su ga jedva otkrili.

U svakom slučaju, novi Noulsov slučaj gubljenja automobila dospeo je na sud.

Međutim, posle šestodnevnog procesa porota ih je oslobodila krivice, kojoj sve ovo nije izgledalo kao prevara. Poverovali su Glenu koji je tvrdio da nema predstavu šta se desilo te noći kada je oko četiri sata ujutru morao da uhvati taksi u Mejdstounu, gde se "dokrajčio alkoholom", da bi se vratio kući jer nije mogao da nađe auto.

Ali, ovoga puta automobil je stvarno nestao i policija ne može da ga locira iako ima instaliran sistem za praćenje. Tako da će, ukoliko "lamborgini" ne bude pronađen, Nouls, koji zarađuje 160.000 funti godišnje, i Ment, koji stvarno nema veze sa događajem, moći da naplate štetu od kompanije za osiguranje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи