Pošteni nalazač tuži vlasnika novčanika

Zbog „izražene nezahvalnosti“ vlasnika izgubljenog novčanika u kojem su bili čekovi ukupne vrednosti 715.000 evra, Simone Kjesi, Italijan koji ga je pronašao, preko suda će pokušati da naplati svoju zakonski regulisanu nagradu koja može biti između 71.500 i 143.000 evra.

Simone Kjesi, Italijan koji je pronašao novčanik s čekovima u iznosu od 715.000 evra i predao ga policiji, najavio je tužbu protiv vlasnika novca zato što mu je kao nagradu ponudio samo 500 evra, prenela je danas italijanska agencija ANSA.

Pošto je u februaru u mestu Skandijano, u blizini Ređo Emilije, pronašao novčanik s čekovima u vrednosti od 715.000 evra, među kojima i jedan od 100.000 koji je odmah mogao da se unovči, 31-godišnji Kjesi je predao dokumenta policiji tog mesta, očekujući od vlasnika nagradu.

Italijanski zakon predviđa nagradu za vraćanje izgubljenog novca u iznosu od 10 do 20 odsto njegove vrednosti.

Pošteni nalazač novca prvo je morao da čeka da mu se vlasnik čekova javi, a zatim je dobio ponudu od 500 evra za nagradu, što je mnogo manji iznos od onog predviđenog zakonom.

Kako je preneo jedan lokalni dnevni list, Kjesi, trgovac iz mesta San Martino, najavio je da će podneti tužbu protiv vlasnika čekova kako bi dobio zasluženu odštetu.

Kjesi je objasnio da mu je vlasnik izgubljenog novca prvo rekao da je građevinski preduzetnik i da zbog ekonomske krize nema novca, a da mu je zatim, pre pet dana, njegov advokat ponudio nagradu od 500 evra.

"Osetio sam se kao da me zavitlava. Nije mi se zahvalio, kaže da nema para, ponudio mi je 500 evra. Ne treba meni ni deset ni dvadeset odsto, ali 500 evra je 140. deo (iznosa)", rekao je razočarani Simone.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво