Internet peticija sačuvala posao „Jutjub heroju“

„Čestiti momak“ Dejvid Kili, koji je preko noći postao „Jutjub heroj“ zbog toga što ga je TV kamera na poslu u australijskoj banci slučajno uhvatila kako gleda erotske fotografije, ipak neće dobiti otkaz. Internet peticija, stav javnosti i sama Miranda Ker, čije slike su bile pred njim, izvršili su presudan pritisak na odluku njegovih poslodavaca.

Dejvid Kili, australijski bankarski službenik koji je snimljen kako na poslu gleda erotske fotografije dok je njegov kolega uživo davao izveštaj televiziji, ipak neće biti otpušten, saopštili su njegovi poslodavci.

Ovaj menadžer za investicije klijenata banke "Mekveri" (Macquarie Bank) postao je Internet senzacija kada je direktno uključenje u program "Kanala sedam" (Channel 7), tokom kojeg je slučajno snimljen kako u pozadini gleda fotografije modela Mirande Ker, postavljen na sajt "Jutjub".

Ubrzo je finansijski vebsajt "Here is the City" otvorio stranicu "Pomozite da spasimo bankaru posao - Pridružite se našoj kampanji", na kojem su ohrabrivali čitaoce da pišu odeljenju za odnose sa javnošću banke i utiču da ne dobije otkaz. Na njegovu stranu stala je i sama Miranda Ker i ponudila da potpiše peticiju, prenose svetske agencije.

Banka "Mekveri", poznata po dobrim zaradama svojih zaposlenih, jedno vreme je oklevala, a onda, verovatno pod pritiskom javnosti, uz izvinjenje klijentima u njegovo i svoje ime, danas saopštila da je istraga slučaja okončana i da će Kili zadržati posao. Banka nije navela da li će protiv Kilija preduzeti bilo kakve disciplinske mere.

Slučajnost (ili nameštaljka) ga učinila Internet herojem

Kilijev kolega Martin Lakos davao je u utorak izjavu o kamatnim stopama kada je Kili otvorio mejl sa fotografijama Mirande Ker. Potom se više puta okrenuo, delujući iznenađeno, što je podstaklo spekulacije da je bio žrtva neslane šale.

A onda je tu teoriju još više podgrejao "Kanal 10" kada je preksinoć objavio da je Dejvidu "smešteno", jer je na kraju jednog od imejlova koje je otvorio pisalo "A sad se okreni", što je on i učinio i "pokazao lice kameri".

Snimak je na sajtu "Jutjub" pogledan 1,3 miliona puta, a Kili je dobio i veliku podršku i na "Fejsbuku".

"Bilo da je to bila nameštaljka ili ne, Kili je kriv samo zato što je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Izgleda kao čestit momak, fotografije nisu bile 'tvrde' i već je dovoljno otpatio", pisalo je između ostalog u Internet peticiji vebsajta "Here is the City", u znak podrške službeniku.

Miranda Ker (26) je, inače, model kompanije "Viktorijas sikret" i verenica junaka "Pirata sa Kariba" Orlanda Bluma.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво