Eksplodirala mu cigareta u ustima

Indonežanin Endi Susanto dobio je od proizvođača „utešnih" 535 dolara kao odštetu za izbijenih šest zuba prilikom eksplozije cigarete u njegovim ustima.

Dok je uobičajenom rutom nedaleko od Džakarte vozio svoj motorcikl, Endiju Susantu, 31-godišnjem čuvaru iz Indonezije, desila se neverovatna stvar - cigareta koju je zapalio eksplodirala mu je u ustima!

Neobjašnjiv prasak mu je izlomio šest zuba pri čemu je zadobio i povrede usta, a oštećena mu je i kaciga. Smešten je u bolnicu, gde su mu rane ušivene i izvađeni ostaci zuba.

„PT Nojorono tobako", proizvođač cigareta "Clas Mild" koje Susanto godinama puši, javno se izvinio i pristao da plati troškove lečenja, preneo je Bi-Bi-Si.

Nakon razgovora sa porodicom, odlučio je da ne podnosi tužbu i pristao na vansudsko poravnanje, odnosno odštetu u visini od pet miliona rupija - što je samo 535 američkih dolara!

Policija je pokrenula istragu o slučaju, koja obuhvata i forenzičku analizu cigareta iz Endijeve paklice.

Za „Džakarta post" Susanto je izjavio da puši još od osnovne škole, da nikada nije imao bilo kakvih problema, i da je zgranut neočekivanim incidentom.

Ivan Sulistjo, portparol proizvođača "Clas Mild" cigareta, kaže da intenzivno sarađuju sa policijom na istrazi i da još uvek čekaju laboratorijske rezultate. „Ne stavljamo nikakve sporne materije u cigarete, pa nam se čini da je čitav događaj prosto čudan."

Indonezija, inače, ima jedan od najvećih procenata pušača u svetu, sa više od 60 odsto muškaraca koji spadaju u "strastvene".

Susanto je istakao da će pokušati da prestane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво