Prodata najuža kuća u Njujorku

Jedna od turističkih lokacija u Grinič vilidžu, najuža kuća u Njujorku, prodata je za više od dva miliona dolara, nakon što se na tržištu nekretninama pojavila krajem avgusta prošle godine.

Najuža kuća u Njujorku prodata je za 2.175.000 dolara.

Niska zgrada od crvenih cigala u Bedford ulici broj 75 1/2, sa fasadom širine samo tri metra, jedno je od najpopularnijih mesta na koje svraćaju turističke ture kroz Grinič vilidž, i pominje se u svim vodičima.

Mada se u nekim navodi da su u njoj odseli čuveni glumci Keri Grant i Lajonel Berimur, ne postoji nijedan dokaz o tome.

Nekada je ceo blok bio u vlasništvu izvesnog kujundžije Harmona Hendriksa. Njegova kuća, sagrađena 1799. godine i dalje stoji na uglu ulica Bedford i Komers, i najstarija je u Grinič vilidžu.

Najuža kuća u Njujorku podignuta je 1873. na zemljištu koje je služilo kao prolaz između dve zgrade. Iako njen stil ukazuje da je nešto starija, možda iz 1850-tih godina, prvi put se u poreskim knjigama pojavila upravo 1873.

Čitav Hendriksov posed je 1923. kupilo „Čeri lejn" pozorište koje je bivšu destileriju i fabriku pretvorilo u pozorište, a ostatak prostora planiralo da iznajmljuje.

„Čeri lejn" je, inače, osnovala grupa „izbeglica" iz „Provinstaun plejhausa", još jednog pozorišta u Grinič vilidžu. Među njima je bila i pesnikinja Edna Sent Vinsent Mile, koja se 1924. uselila u kuću, o čemu svedoči tabla na fasadi.

Još jedna poznata stanarka najuže njujorške kuće bila je antropolog Margaret Mid. Sa njom su živeli njena sestra i zet Vilijam Stig, crtač stripova, danas poznat kao kreator Šreka.

Dvospratnu kuću sa kuhinjom, trpezarijom, dnevnim boravkom i kupatilom na prvom i dve spavaće sobe na drugom spratu, prethodno je 2000. godine kupio Stiven Balzamo za 1,6 miliona dolara i ovom prodajom lepo profitirao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се