„Hari Poter i kamen mudrosti“ u aprilu besplatno „za kod kuće“

Prva knjiga o dečaku čarobnjaku „Hari Poter i kamen mudrosti“ biće dostupna besplatno širom sveta kao e-knjiga i audio-knjiga tokom aprila kao deo inicijative da se pomogne roditeljima, učiteljima i negovateljima da zabave decu koja moraju biti u kućama, najavila je autorka Dž.K. Rouling.

Roulingova se nada da će njen popularni serijal o Hariju Poteru izvesti svoju magiju na deci koja se dosađuju zaglavljena kod kuće tokom zabranje kretanja zbog koronavirusa, prenosi Rojters.

Audio-knjiga će biti dostupna na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, nemačkom i japanskom, a verzija koju će čitati britanski glumac Stiven Fraj prvi put je dostupna u Severnoj Americi.

Britanija se nalazi u drugoj nedelji zabrane kretanja, nakon što je premijer Boris Džonson 23. marta objavio da će ljudima biti dozvoljeno da napuštaju kuću samo kada je to apsolutno neophodno, na primer da bi kupili hranu.

„Nastavnici, roditelji i negovatelji koji se trude da deci što je moguće više učine život normalnim, dok smo svi u kućama, zaslužuju malo magije“, objasnila je autorka popularnog serijala knjiga i dodala da se nada da će ova inicijativa deci, ali i odraslima doneti radost tokom njihovog prinudnog boravka kod kuće.

Serijal Hari Poter svetski je fenomen bez presedana u dečijoj literaturi. Knjige su prodate je u više od 500 miliona primeraka na 80 jezika i po njima je snimljena filmska franšiza vredna sedam milijardi dolara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво