U Turskoj predstavljena ekološka super jahta

Turska kompanija „Red jaht dizajn“ predstavila je prototip ekološke super jahte dugačke 65 metara.

Elegantni luksuzni brod „Ajs Kajt“ sadrži bazen, ležaljke, helidrom i sopstveni brod za podršku koji može prevoziti posadu i putnike u istraživačke misije.

Takođe poseduje prostor za ručavanje i bar na otvorenom, smeštaj za 10 ljudi, đakuzi i mnogo sfernih staklenih prozora koji omogućavaju dopiranje prirodne svetlosti.

Futurističko plovilo prilagođeno je za boravak porodica, njegov ekološki motor razvija brzinu od oko 35 kilometara na čas i inspirisan je „majkom prirodom“, tvrde proizvođači.

Projekat je još u pripremnoj fazi, cena jahte, kao ni datum izlaska na tržište još nisu objavljeni, ali se očekuje da izgradnja počne u ovoj godini, poručili su iz kompanije „Red jaht dizajn“.

„Glavni cilj nam je bio da kabinama damo što više svetlosti i da osiguramo da jahta svojim izgledom pripada moru, prirodi i podseća na vodeni svet“, navedeno je na portalu kompanije. 

Jahta ima 475 kvadrata otvorenog prostora. Lokacije za druženje na otvorenom, pored đakuzija, podrazumevaju prostor za roštilj, ležaljke za sunčanje na više nivoa, separee, prostor za pripremu u odlazak na ronjenje i uzbudljivo istraživanje morskih dubina, kao i za skijanje na vodi. 

U unutrašnjosti broda su dva salona, od kojih se jedan može pretvoriti u zatvoreni trpezarijski prostor sa staklenim prozorima.

Četiri kabine za goste na prednjem delu plovila mogu smestiti do 10 ljudi koji takođe mogu koristiti sopstvena kupatila i kancelarijske prostorije.

„Ajs kajt“ je dizajniran tako da koristi „zelene tehnologije“ a trup jahte je gladak zbog manjeg otpora i potrošnje.

Prateći brod jahte nazvan je „Ajs goust“, koji može paralelno krstariti sa „Ajs kajtom“.

Tu je i „Super jaht sab 3“ – podmornica koja može zaroniti skoro 300 metara u dubinu.

Namera dizajnera je da se jahta koristi periodično – po konceptu višestrukog poseda, uz poštovanje postulata razumnog i efikasnog trošenja energije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи