Zajednički odvojen život kao recept za uspešan brak, ali je potrebno još nešto

Posle venčanja, parovi se najčešće ne razdvajaju, ali sve je više onih koji se odlučuju da žive odvojeno.

Glumica Gvinet Paltrou i njen suprug Bred Falčuk žive zajedno samo četiri dana nedeljno, a glumica Helena Bohman Karter i reditelj Tim Barton žive istoj kući u Londonu, ali odvojeno. Da li je zajednički ali odvojen život tajna dugotrajnog i srećnog braka?

Advokatica Elspet Kinder, koja je partner u kompaniji "JMV Solicitors", jedan je od vodećih advokata za razvode. Zastupala je mnogo ovakvih klijenata i za Dejli mejl preporučila nekoliko saveta za parove koji se odluče da žive zajedničkim odvojenim životom.

Istakla je da predbračni ugovori nisu preporuka samo za bogate i slavne osobe, već da su korisni za sve da bi se zaštitili individualni interesia. Najvažnije je da se parovi dogovore gde će živeti i provoditi vreme, da li će putovati zajedno.

Druga važna stvar je da se imovina zadrži u slučaju razvoda, jer sve stečeno u braku deli se na pola. U slučaju da imate decu, veći procenat imovine pripada roditelju koji će se brinuti o deci. Ako razdvojite imovinu i bankovne račune, ne znači da ste sve rešili. Neophodan je i pisani trag da biste se zaštitili.

Dodaje da mladenci ne razgovaraju o smrti, ali je ova tema neizbežna. Preporuka psihologa je da se o teškim temama razgovara što pre.

„Zajednički odvojen život može da bude srećan izbor, ali je neophodno da parovi zaštite lični interes“, rekla je advokatica.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи