Ples za mamu koji je raznežio srca Kineza

Video-snimak kineske devojčice koja pleše za svoju majku, medicinsku sestru koja pomaže obolelima od novog koronavriusa u južnoj kineskoj provinciji Guangdung, postao je veoma popularan na kineskim društvenim mrežama i raznežio srca mnogih.

Sijao Fei otišla je 12. februara u bolnicu u gradu Dunguanu na jugu Kine da poseti majku koja je svoj rođendan provela brinući o pacijentima zaraženim koronavriusom na internzivoj nezi. Sijao Fei želela je da zagrli majku, ali to nije bilo moguće.

„Istrčala je iz automobila i htela je da me zagrli, ali sam se izmakla i rekla joj, 'Ne, mama ne može da te zagrli zato što sam već počela da radim sa zaraženim pacijentima'. Bila je zbunjena, rekla je, 'Nije važno'.Tata je pokušao da joj objasni, ali ipak se rasplakala“, prepričava događaj Feng Đijahui.

Feng je glavna sestra na odeljenju intenzivne nege u bolnici Ćiši u gradu Dunguanu. Otkako je otišla od kuće baš u večeri dočeka kineske Nove godine pre dvadesetak dana, nije videla svoju ćerku, pa je njen suprug odlučio da dovede Sijao da poseti majku na njen rođendan. Dogovorili su se da razgovaraju sa distance od dva, tri metra, a devojčica je želela da izvede ples kao rođendanski poklon za majku.

„Zbog zaštitnog odela nisam mogla da ponesem telefon sa sobom na odeljenje. Znam da joj mnogo nedostajem, ali nije mogla da me pronađe. Pomislila sam, ona je došla čak od kuće da me vidi, a ja nisam mogla ni da je zagrlim. Osetila sam krivicu“, kaže glavna sestra.

I pored takvih osećanja, Feng je ostala motivisana da nastavi rad. Kaže da, iako su ljudi u karantinu, ljubav se širi. Feng zagrli svakog pacijenta kada se konačno izleči i krene kući.

„Ćerka mi je podigla samopouzdanje da nastavim rad velikom snagom. Obećala sam joj da ćemo ići u Vuhan kada se epidemija završi, da uživamo u cvetanju trešnje i jedemo rezance. I onda ćemo se čvrsto grliti“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво