U Belom Blatu – 15.000 ljubitelja kobasica, oboreni svi rekordi

Održana je sedma „Beloblatska kobasica“ – takmičenje u pravljenju domaćih kobasica po staroj recepturi. U selo koje ima manje od hiljadu stanovnika, stiglo je više od petnaest hiljada gostiju!

Trebalo je mnogo i sreće i umeća da se stigne u Belo Blato. Od ranog jutra sa svih strana slivale su se kolone gostiju, a uz miris, sačekao ih je i veliki izbor kobasica.

„Kupio sam kobasice, zamislite od ribe, ja sam mislio da se kobasice prave samo od svinjskog i goveđeg mesa“, iznenađen je jedan od posetilaca.

„Riblje kobasice pravim isključivo od tostolobika i amura“, kaže Jan Sladiček, proizvođač kobasica iz Belog Blata.

„Imamo kobasicu koja se pravi od konjskog mesa,ali naravno pošto je konjsko meso suvo i krto, onda tu ima dvadest posto masnoće“, izjavila je Dušanka Jelić iz Iriga.

U takmičarskom delu učestvovalo je šezdeset ekipa, a gotovo dve trećine bili su muški timovi.

„Uglavnom se pravi od svinjskog mesa,tajnog recepta nema, stavljamo uglavnom što i svi, svinjsko meso, so, biber i papriku“, iskren je Milivoj Šogorov, takmičar iz Zrenjanina.

Organizatori se hvale da su ove godine oboreni rekordi i po broju posetilaca i po broju takmičara.

„Gostiju imamo iz svih krajeva Vojvodine, Slovenije, Rumunije, Mađarske. Preko petnaest hiljada već je ušlo u Belo Blato“, rekao je Miroslav Markuš, predsednik organizacionog odbora manifestacije.

Posle „Dana piva“, „Beloblatska kobasica“ je najposećenija turistička manifestacija u ovom delu Vojvodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво