„Žudnja u nitima“ kao čežnja za boljim sutra

U Galeriji „Singidunum“ otvorena je multimedijalna izložba „Žudnja u nitima“, Marije Bramasole. Postavka predstavlja istraživanje odnosa prema svakodnevnim stvarima, u ovom slučaju to je tekstil koji ukazuje da su obične stvari pune neobičnosti.

Tekstilna instalacija od papirnih traka predstavlja suštinu života, a milionske petlje simbolično su naši koraci. Niti koje sačinjavaju komad tekstila čuvaju priče, energetske vibracije, međusobno komuniciraju i prilagođavaju se datoj dimenziji.

„Koristim tekstil kao metaforu. Kao čežnju da se neke stvari u društvu i u odnosima promene na bolje. Jedan vapaj za boljom komunikacijom između ljudi, čuvanjem odnosa što u porodici što prijateljskih odnosa jer sve što nam univerzum šalje nije slučajno“, objašnjava tekstilna dizajnerka Marija Bramasole.

Usavršavanje u Lincu i Beču donelo je Mariji Bramasole iskustvo u grafičkom i veb dizajnu, marketingu i animaciji kao i interesovanje za primenu tehnologije i elektronike u oblasti tekstila i umetnosti.

„U suštini najviše sam se bavila korišćenjem robotike u tekstilu, ili korišćenjem elektronike, ali ne u industrijskom tekstilu, znači samo u umetničkom izražavanju. Korišćenjem raznih vrsta senzora, senzora za zvuk, senzora za pokret ili za svetlo i kombinacijom toga u svrsi dobijanja nekog novog komada tekstila“, navela je umetnica.

Kroz 56 grupnih i osam samostalnih izložbi osim u Srbiji, dela Marije Bramasole viđena su u Italiji, Austriji, Francuskoj i Engleskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво