Šta rade guske u magli

Zbunila je magla ovih dana mnoge. Očekivano i guske. Nije lako guskama u Banatu. Široki šorovi, a slične kapije pa nije retkost da završe kod komšije u loncu. Jer magla skriva tragove.

Nedelju za nama obeležila je gusta magla u najvećem delu Srbije, a posebno je bila izražena u Vojvodini. Pravila je probleme svima, posebno guskama koje ni hladno vreme nije sprečilo da krenu u potragu za hranom. Ali, kao u onoj narodnoj, „izgubio se kao guska u magli“ što potvrđuje i gazda Paja iz Ečke.

„Hoće da idu malo da šetaju po ulici, i do komšije. I sve se vrte ukrug. Nikako se ne snalaze“, kaže Pavel Agotesku.

„Stari guščari, kada je bila ovakva situacije, najčešće ih nisu puštali napolje. Srećom pa guske imaju dobar sluh, poznaju gazdu i idu prema zovu gazde. Veoma je pametna ptica i ljudi su se toliko zbližavali da su ih držali čak i u prostorijama gde su spavali. Kao kućne ljubimce“, objašnjava Luka Mijajev.

Jedno je ipak sigurno, ovo jato gusaka imalo je sreću da preživi Novu godinu i brojne slave pa im ni ova magla nije tolika prepreka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се