Balerina iz Pančeva u Kairu pronašla posao pa ljubav

Jednu devojku iz Srbije i momka iz Egipta spojio je balet. Njihova ljubav, ali i posao kojim se bave, egipatskom ambasadoru bili su povod da ih ugosti u Beogradu, u koji dolaze bar pet-šest puta godišnje. I dok mi razmišljamo o tome kako da letujemo u Egiptu, Ahmed svaki slobodan trenutak želi da provede u Pančevu, odakle je Anja.

Anja Ahčin rođena je u Pančevu, a posle završene Baletske škole „Lujo Davičo“, kratko je volontirala u Narodnom pozorištu u Beogradu. Bez dvoumljenja se prijavila na konkurs u Nacionalnoj operi u Kairu.

Kada je zakoračila na tu scenu, Ahmed Jehija već je bio velika baletska zvezda. Godinama su bili prijatelji, kolege u mnogim baletskim predstavama. Onda su počeli da spremaju Romea i Juliju i sve se promenilo.

„Jarac sam u horoskopu, karijerista sam i kad sam došla u kompaniju, meni je na umu bio samo balet i moj napredak u karijeri, a u Ahmedu sam videla velikog prijatelja i podršku u svemu što radim. Međutim, kasnije, ispostavilo se, stvari su prerasle u nešto mnogo veće od toga i evo nas sada posle 14 godina“, objašnjava Anja Ahčin, prvakinja baleta Nacionalne opere u Kairu.

Ahmeda je zaintrigiralo to što je Anja pametna, talentovana, neposredna i osoba koju svi vole i u Srbiji i u Egiptu.

„Dve-tri godine bili smo prijatelji i na prvoj probi Romea i Julije, ne znam šta se desilo, zaljubio sam se. Kao da sam je tada prvi put ugledao, bila je najlepša devojka na svetu. Od tog dana do danas volim je najviše na svetu“, istakao je Ahmed Jehija, prvak baleta Nacionalne opere u Kairu.

Najbolje u Srbiji – ljudi, hrana, zimsko vreme 

Čak ni to što su druge vere, nije bio problem, ni njima, ni njihovim porodicama. Kada je prvi put videla Anju, majka je Ahmedu rekla da je toliko lepa da mora odmah da se oženi. Pre tri godine, to je i uradio. Ahmed izuzetno voli Srbiju zbog ljudi, hrane, načina života, ali i zbog vremena, naročito zimi. Dolaze bar pet-šest puta godišnje.

„Ne dolazimo ovde zato što je Anja iz Srbije. Često moram da je molim da dođemo, jer ona želi da putuje na razna druga mesta. Ja kažem – Ne, idemo u Srbiju“, priča Ahmed. 

Kada je stigla u Kairo, Anja je prvo naučila ruski jezik. Logično, polovina kolega u ansamblu bili su Rusi. Engleski je bio sledeći, a arapski poslednji. Ahmed razume srpski, ali govori uglavnom reči koje se odnose na hranu koju voli da jede: ajvar, sarma, krempita. 

Njihova ljubav, ali i posao kojim se bave, egipatskom ambasadoru bili su povod da ih upozna i zamoli da održe Okrugli sto o koreografskoj sceni u Srbiji i Egiptu u Beogradskom kulturnom centru.

„Kada govorimo o odnosima Srbije i Egipta, govorimo o prijateljstvu, ljubavi i umetnosti koja je spojila dve zemlje. Ovo je priča o ljubavi između Srbije i Egipta, Beograda i Kaira, Anje i Ahmeda“, naglasio je Amr el Guvejli, ambasador Egipta u Srbiji.

Anja je odigrala sve što je želela. Ostala je samo Uspavana lepotica. Ahmed će igrati još 2,3 godine i posvetiće se njihovoj privatnoj baletskoj školi. U međuvremenu, planiraju prinovu i definitivno preseljenje u Srbiju.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво