Šta očekuje sportiste u Japanu – krevet od kartona i medalja od telefona

Sportisti koji će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, spavaće na krevetima napravljenim od kartona.

Organizatori su predstavili krevete, tačnije – 18.000 okvira za krevete, koji će se transportovati u olimpijsko selo pored Tokijskog zaliva. Očekuje se da kompleks bude završen u junu. 

Kako navodi AP, ovi posebni kreveti su delo japanske kompanije „Ervejv“. Napravljeni su od posebnog kartona koji je, kako tvrdi proizvođač, jači od drveta i koji se može reciklirati.

„Kreveti od kartona mogu da izdrže težinu od 200 kilograma. Malo je sportista koji prelaze taj prag težine, ali naravno, svaki krevet, pa i onaj od najjačeg drveta bi se polomio ako skačete po njemu“, rekao je generalni direktor olimpijskog sela Takaši Kitajima,

Kreveti će biti reciklirani nakon igara, što je deo koncepta održivosti tokom organizacije olimpijskih igara koje se održavaju ove godine u glavnom gradu Japana.

Osim kreveta sa ramovima od kartona, i medalje koje će dobiti najuspešniji sportisti, deo su priče o reciklaži i štednji. Napravljene su od više hiljada starih mobilnih telefona koje su donirali građani. 

Takođe, pobednički podijumi tokom ceremonija proglašenja pobednika biće napravljeni od reciklirane plastike.

Kada je reč o krevetima, iako su njihovi ramovi od kartona, to nije slučaj sa dušecima. Ipak, njihove plastične komponente će se reciklirati nakon igara.

Olimpijske igre počinju 24. jula, a Paraolimpijske igre 25. avgusta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво