Dijamant od 190 karata pronađen u Rusiji

Ogromni dijamant od 190,77 karata, pronađen je u ruskoj republici Jakutiji, samo nekoliko dana uoči Nove godine, objavili su predstavnici vodećeg svetskog proizvođača dijamanata „Alrosa“.

Dragoceni kamen iskopan je u Jakutiji 25. decembra, i moguće je da je star dve milijarde godina.

Ipak, kako navode stručnjaci, neophodna su dalja ispitivanja kojima će se utvrditi tačnu starost dijamanta, prenosi Raša tudej.

„Otkrivanje dijamanta neposredno pre Nove godine svojevrsni je poklon. Priroda je ove godine bila baš velikodušna, pa smo tako u februaru našli i dijamant u obliku srca“, izjavio je Jevgenij Agurejev, ispred kompanije „Alrosa“.

Ogromni dragulj trenutno je na detaljnima ispitivanjima i očekuje se preliminarno određivanje njegove vrednosti.

Ranije ove godine, u rudniku dijamanata u Rusiji, otkriven je i je neobičan dijamant koji je dobio ime „Matrjoška“ pošto podseća na tradicionalnu rusku lutku.

Veruje se da je star 800 miliona godina, jedinstven i apsolutno neprocenjiv.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи