Ova Marlen Ditrih oduševljava slatkišima

Čak i one koji znaju sve detalje iz života Marlen Ditrih mogla bi iznenaditi informacija da je izvrsna poslastičarka. Nisu isti ni vek, ni država i nije ista Marlen.

Ona ne glumi, ne peva i ne igra, ali je Marlen Ditrih. To je njeno umetničko ime. „Porodično ime je postojalo kao Ditrih, mene su čekali kao prvo pa žensko i nije bilo dileme kakvo ću ime imati“, počinje priču Marlen Ditrih iz Subotice.

Njen otac bio je druga generacija obožavalaca poznate glumice. 

„Kod kuće ima krcatu vitrinu svih tih slika, knjiga“, kaže Ditrihova.

Sa osmehom se priseća anegdote sa granice kada su je pitali gde joj je „drug Hitler“.

„Šta da mu ja objašnjavam da jeona zapravo bila veliki antifašista, pobegla je iz Nemačke za vreme Drugog svetskog rata i tako je postala poznata u Holivudu“, objašnjava naša Marlen. 

Još u osnovnoj školi okušala se u glumi, ali ubrzo je videla da to nije za nju. Primenjena umetnost i poslastičarstvo, sve što ima boje i ukuse je zanimaju.

„Kad pojedemo nešto slatko od toga se bolje osećamo, srećniji smo, to nam sve popravlja, celo mentalno stanje. To je supstanca koja inspiriše čoveka“, kaže poslastičarka sa nesvakidašnjim imenom.

Torte koje pravi nekada učestvuju u međunarodnim takmičenjima.

„Ova torta je bila na takmičenju u Mađarskoj koje je deo takmičenja 'Kejk internešenel London'. Ona nosi detalje sa subotičke Rajhlove palate, tu su cvetni motivi secesije, sva je u stilu secesije. Pošto sam se u dve kategorije prijavila uradila sam lutku, bez nje ne mogu, u stilu naše Bunjevke i poljske cvetove oko nje, bulke i ostalo. To je bilo efektno i jako se razlikovalo od ostalih“, priča Marlen.

Svojim radovima često zbunjuje ljude, naročito kada od šećerne mase napravi plodove ili predmete poput krpe ili daske za sečenje. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво