Ne znaju kako je sleteo – avion u Zambiji pogodila munja i izudarao grad

Mali putnički avion u Zambiji uspeo je nekim čudom da sleti bez većeg incidenta, nakon što je uleteo u oluju, u kojoj ga je pogodila munja i teško oštetio grad. Iako niko u avionu nije povređen, letelica je toliko oštećena da neće moći da bude popravljena.

Avion lokalnog avio-prevoznika „Proflajt“ prevozio je 41 putnika na međunarodni aerodrom „Kenet Kaunda“ u Lusaki, kada ga je strefila munja i izudarao grad.

Jedan od putnika rekao je da je avion započeo sletanje kada ga je bes prirode strefio, usled čega je „počeo da pada kao kamen“.

Fotografije aviona nakon što je sleteo pokazuju teško oštećen nos letelice sa nekoliko otvorenih rupa na njemu.

Vrh nosa čini se da je potpuno iskidan, a zaštitno staklo na kokpitu je takođe napuklo.

Kompanija „Proflajt“ pohvalila je pilota i posadu na profesionalizmu i načinu na koji je reagovala u katastrofalnoj situaciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи