Više od pola veka prijateljstva koje nema cenu

Prijateljstva dolaze i odlaze i u tome nema ništa loše, tvrde psiholozi. Međutim, postoje i ona koja izdrže sve uspone, padove i promene. Prijateljstvo dve Šapčanke koje traje punih 56 godina.

Ovako duže od pola veka dan započinju dve Šapčanke, jedna drugoj su, kažu, više nego rod. Ljiljanu u osmoj, Gordanu na pragu devete decenije, u mladalačkim danima povezali su muževi koji su odrasli zajedno i voleli slikarstvo, pecanje i putovanja. Godinama su udovice, žive same jer su im deca u Nemačkoj, što ih još više zbližava ali i rastuži kad nisu zajedno.

„Neće biti tu mesec i po dana, nedostajaće mi“ , kaže Ljiljana Đorđević.

„Kad imamo neki problem, jedna drugoj možemo uvek sve da kažemo. Nema nikakve rezerve između nas“, ističe Gordana Brkić iz Šapca.

Dve drugarice vole umetnost, šetnju, izlete. Rado sede u kafiću i dele svaki trenutak. Kad jedna otputuje kod dece, druga joj održava stan. Brinu o kondiciji i zdravlju. Dobro se poznaju i vole, svesne svojih vrlina i mana.

„Svako prijateljstvo mora da se neguje i onda će i da traje i ne treba čovek da bude sebičan, nego da bude tu jedan za drugog i da se druži i oslanja jedan na drugog, jer deca rastu i odu od kuće, mi ostjemo sami“, navodi Gordana.

„Prijateljstvo i dalje traje i trajaće sve dok smo žive“, sigurna je Ljiljana.

Najbolja prijateljica je blago u životu svake žene, tvrde Gordana i Ljiljana koje godine neće sprečiti da vide Azurnu obalu – zajedničko putovanje koje su planirale na proleće.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво