Šestogodišnja devojčica iz Britanije osvojila Kilimandžaro

Šestogodišnja devojčica Ešlin iz Velike Britanije, postala je najmlađa ženska osoba koja je stigla do vrha planine Kilimadžaro u Africi.

Podvig malene, ali snažne Ešlin Mendrik, zadivio je i iskusne planinare. 

Devojčica je odbila bilo kakvu pomoć tokom uspona do visine od 5.895 metara.

Inače, do vrha Uhuru, stigne tek dve trećine svih koji ka njemu krenu.

Toliko je uživala u usponu da se Ešlin dve nedelje kasnije, ponovo popela na vrh Tanzanije drugačijim putem.

Ešlin se nada da će jednog dana osvojiti i Mont Everest.

Ešlin je iz Zapadnog Saseksa i na ekspediciji je bila je u pratnji majke Viktorije i jedanaestogodišnjeg brata Nikolasa.

Ešlin je najpre do vrha stigla 29. septembra, što je ponovila 13. oktobra.

Prvi uspon trajao je šest dana, a drugi pet.

„Ešlin je oborila rekord koji je držala Montana Kini iz SAD, i koja je prošle godine, do vrha stigla, sa sedam godina i deset meseci. Ponosna sam na svoje dete, bilo je to neverovatno iskustvo“, rekla je Ešlinina majka Viktorija.

Najmlađa osoba koja se popela na Kilimandžaro je Kolton Taner iz Novog Meksika, koji je 2018. godine, vrh osvojio sa šest godina i mesec dana i koji je tada samo nekoliko meseci bio mlađi od Ešlin, koja ipak sada drži rekord u ženskoj konkurenciji.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 17. nov 2019, 03:36) - Republikanac [neregistrovani]

Bolesno

Svjet poslije ovoga sigurno nije posao bolji, nego samo bolesniji, sada ce početi takmicenje i u tome. Ugrozili zivot djeteta . Nisam impresioniran, cak naprotiv, pitam se kuda ide ovaj svet, ocigledno nigdje . Čuj djevojcica odlucila da ide na everest , ona odlucila.Dajte joj davozi avion pun putnika, ili za predsjednika amerike pa da pritiska dugmad . Roditelje u zatvor

(nedelja, 17. nov 2019, 02:11) - anonymous [neregistrovani]

РЕ: Неодговорни родитељи

Откад је пешачење смртна опасност? Није то алпинизам по леду и снегу, него мало захтевнија шетња.

(subota, 16. nov 2019, 22:36) - anonymous [neregistrovani]

Rekord

Svasta ljudi rade da bi im se ime pomenulo u nekom rekordu , tako i majka ovog deteta. Ko bi inace cuo za nju i njenu decu da nije ovoga.
@skla dete ima samo 6 god i mozda ne ide u skolu ili ide samo u predskolu a ima i opcija da dete samo polaze ispite na kraju god a uci kod kuce uz pomoc roditelja tako da nije obavezno da pohadja nastavu. U krajnjem slucaju moze se uzei time off za takve stvari i nema problema. Svakako sa skolskim sistemom u engleskoj nece nista izgubiti za tih par meseci sto je bila odsutna

(subota, 16. nov 2019, 21:26) - anonymous [neregistrovani]

objasnjenje

Za sve one koji nisu isli dalje od svog zavicaja - za Kilimandzaro u Africi i za Akonkagvu u Juznoj Americi ne treba nikakva planinarska oprema, vec samo dovoljno vremena, vode, hrane i dobre obuce.
Da su u Srbiji, bilo bi djubreta koliko hocete.

(subota, 16. nov 2019, 20:05) - anonymous [neregistrovani]

Неодговорни родитељи

Ако оставе само дете у стану, родитељи могу да буду кажњени зато што су неодговорни. А када излажу дете смртној опасности, као у овом случају, о њима пишу као о херојима. Да ли је то нормално?!

(subota, 16. nov 2019, 16:54) - anonymous [neregistrovani]

A škola?

Majku treba kazniti!